fredag 13 januari 2012

Bloggalicious friday!

En joker dök upp!
Lite blogg-update!

Kort om de lokala fotbollsbloggarna. De icke kommersiella då vill säga.

Jag har nu ordnat så att hyperlänkarna öppnas i ett nytt fönster. Bra eller dåligt?

Nosabybloggen fortsätter att leverera med hög kvalitet, inte ofta men med jämna mellanrum. Där hittar undertecknad en hel del inspiration emellanåt.

Hanaskogs IS-blogg likaså. Värt att kolla bokstaven V i detta inlägget. Det gillar vi och peppar oss inför en återkomst.

Ekewalds blogg. Även om Ekewald skildrar mer än lokal fotboll såsom familjelivet så är hans blogg ett måste. För när Ekewald skriver om fotboll är det ALLTID intressant även om det bara må handla om lillebror Rinkaby GoIF ibland. ;)

Jetlagg då? Jo då! När det skrivs är den också intressant för den lokale fotbollsentusiasten. Vinklingen och språket är friare och även vassare i sin ton emellanåt men tyvärr uppdateras den lite ojämnt och då tyvärr med lite för korta inlägg. Intressant är att bloggen följer det lag bloggaren spelar i för tillfället. Just nu är det Kristianstads BoIS. ;)

Vad är då nytt inom den lokala fotbollsbloggssfären?
I december 2011 så dök det plötsligt upp en ny lokal fotbollsblogg och sedan dess så har den uppdaterats flitigt. Jag pratar om Wä IF:s fotbollsblogg. Jag gillar det jag sett hittills. Kolla själva.

Min förhoppning är att ovannämnda Wä IF-bloggen inte bara dansar en sommar och sedan beger sig till den lokala bloggkyrkogården tillsammans med Kiaby Lunatics, Skeppets blogg om Skepparslövs IF, Önnestad bombers blogg, ännu en Önnestadsblogg, Bondes blogg om Winnö IF, Slottsbloggen om Ovesholms IF, VSH-support om Vanneberga IF och Jackes blogg om Ifö Bromölla IF. Lägg därtill lika många som tagits bort helt och hållet som ÅBK-bloggen med flera.

Slutligen...the return of fredagsfräckisen.

Även denna gång så är fräckisen tagen direkt ur verkligheten. Detta är från min tid som lärarvikarie på Centralskolan.

En dag skulle jag ha matematik i en 3-5:a. Jag bestämde mig för att köra lite enkel huvudräkning med eleverna som uppvärmning. Så jag frågade en kille som hette Kalle och som var iförd en Hammarbytröja hur mycket 3+4 blev? Kalle började genast att räkna på fingrarna och kom fram till att det blev 7. WTF tänkte jag, inte ska man behöva räkna det med fingrarna så jag bad Kalle att stoppa ner händerna i byxfickan och tala om för mig vad 5+5 blev. Kalle gjorde som han blev tillsagd och stoppade ner händerna i fickan. Under en lång stund blev det väldigt tyst, men så, till slut, sken Kalle upp och svarade 11.

True story! ;)

//Johansen

6 kommentarer:

 1. Som vanligt ett bra inlägg Johansen.

  Ses imorgon !!!

  SvaraRadera
 2. 99.7% av alla bloggar är über-aktiva i typ två veckor sen dör dom ut..tur att det finns några som är kvar!

  SvaraRadera
 3. Bra inlägg! Bra att hyperlänkarna öppnas i nytt fönster! ;)

  SvaraRadera
 4. Du verkar vara med om en del bloggaren ;-)

  SvaraRadera
 5. Fina ord, Johansen. Bugar och bockar!

  Du glömde dock nämna min personliga favorit bland de utdöda bloggarna - det kallaste liket på kyrkogården - som ändå måste vara VMA-bloggen (http://vmaik.blogg.se/). Snacka om dött!

  SvaraRadera
 6. Buu, "Lokalt drabbel" bara. Nåja, ska erkänna att det är alltid är kul att läsa om lokala lirare och lag.
  Fredagsfräckisen har verkligen blivit något man kan räkna med, härligt.
  Hoppas inte våran "Hammarbykille Kalle" räknar lika illa under hans tävling på spelarfesten som han i fredagsfräckisen. Ha det bra och trevlig helg.

  SvaraRadera

Keep it clean!