tisdag 3 januari 2012

CYA L8R Alliansen, Hi JVM-final!

Sverige besegrade mumintrollen i JVM!
Sverige besegrade till slut lillebror Finland och ska nu spela final mot Ryssland. Dags för det andra JVM-guldet, det första kom 1981. Sverige hade fyra spelare i världslaget den turneringen bland dem var Jim Erixon vars son Tim Erixon spelade JVM 2009 och 2010.

Vi ställer upp på vår tränare. När vi fick reda på att Coach Pete skulle bli tvungen att skjuta upp sin englandsresa ifall vi skulle gå till kvartsfinal så bestämde vi oss för att avsluta vårt Alliansenäventyr. Skämt åsido, Hässleholms IF var numret större och vi får nöja oss med att i alla fall tagit en meriterad skalp nämligen den av Ifö Bromölla IF.

Angående Alliansen så har det höjts flera kritiska röster kring hur Kristianstadsbladets "sportjournalist" Andreas Jemn skriver om matcherna i pappersbilagan. Jag tänker inte skriva mer om det utan hänvisar till Henric Ekewalds utmärkta blogginlägg i ämnet. Jag vill påpeka att Noasby IF:s Kristoffer Svensson tidigt varit den Jemn på spåren. Han har samlat en några Jemn-citat i slutet av varje inlägg i november månad och senast även här.

Poet, kulturjournalist, sportjournalist eller inget av det?
Jag har inte läst dagens pappersbilaga men ni kan väl kommentera om där stod något av värde.

Jag gillade kvällens sista match, den mellan Wä IF och Sölvesborg. Wä kämpade riktigt bra men släppte in lite enkla bollar. En höjdpunkt var Wä IF:s Joakim Frykholms mål där han fintar ner målvakten Krenar Ejupi och chippar bollen retfullt över Krenar in i mål.

//Johansen

5 kommentarer:

 1. Bortplockad från dagens tidning. Finns hopp t o m för Kristianstadsbladet.

  SvaraRadera
 2. Jemn är min farbror, sluta snacka

  SvaraRadera
 3. Är det han som döpt dig till SUPER-Ted?

  SvaraRadera
 4. Det är ju någon jävel som fejknickar.
  Jag vet ju inte ens vem snubben är :o

  SvaraRadera
 5. inget reportage ifrån finaldagen?

  SvaraRadera

Keep it clean!