fredag 20 februari 2015

Årets status!

Blev Andreas Kardum såld detta transferfönster? Årets Facebookstatus redan korad?
Martin Karlsson fångade upp att Andreas Kardum blev såld detta transferfönstret. Detta kan mycket väl vara årets Facebookuppdatering.

Bloggen kommer även i fortsättningen att följa gamla Vibyspelare men kommer givetvis att fokusera på de egna. Hur mycket än Kardum älskar att man skriver om honom så får vi andra nog till slut...eller?

En annan före detta spelare som är lite lack för att han INTE blivit nämnd på bloggen sedan omstarten är Johan Grönkvist. Så var det gjort! ;)

Viby IF:s bästa målvakt genom tiderna vågar jag nästan säga, Greger Andersson, ska svinga ordförandeklubban i Viby IF ryktas det. Eller så ska han bara agera "målvakt" för föreningen.  För torrt och tråkigt skämt som kan ha flugit över ett par huvuden. Det får stå kvar ändå. Bloggen blandar högt och lågt.
Den nye ordföranden!

En dålig kombination är när United spelar kasst och det är dålig uppslutning på träningen. Då blir det såhär. ;) Skämt åsido, sportlov betyder väl att man ska röra på sig. Inte är det väl så många som 30 stycken som åker till fjällen och inte kan träna. Det kan rapporteras att Pete var lite gladare under onsdagsträningen då uppslutningen var mycket bättre.

Dags att nämna Nils Werner på bloggen. Killen som är överlägset längst i Viby men helst inte nickar. Han har massa olika sätt att undvika detta. Så kika lite extra på detta. Killen har potential. För att vara så ung så uppvisar han ett mycket moget spel men som så många långa killar blir han rätt lat när det kommer till att nicka. Ger fan i att hoppa och utnyttjar således inte sin spänst. Påminner om  en annan gammal Vibyspelare tillika göteborgare, Fredrik Färm då Nilsson. I hans fall gick det så långt att han fick smeknamnet "tvåmetervärdelös". Apropå smeknamn och Göteborg så kolla klippet nedan spola fram till 1:18 och kolla en 42 sek.


Vi får uppenbarligen jobba på våra smeknamn i Viby IF. Här kommer några av de smeknamn som passerar i klippet; Porr-Brirger, Lammkotletten, Piss-i-huvet, Skit-i-handfatet, Wellpapp, Nöff-nöff, Trampa vatten, Snoppen, Gissa-mitt-jobb.

Martin "Calzone" Karlsson kunde tydligen inte vara med på morgondagens match. Han skyllde på diskbråk. Aldrig bra att bråka om disken. Jag och frugan löste det med att köpa en diskmaskin. Det eller höja diskbänken för han verkade ha lite ont i ryggen efter träningen.

En annan gamling med krämpor är Kapten Almborg. Han har tydligen kört fyrhjuling och vält och slagit upp en gammal skada.Tydligen är Almborg numera ännu en i statistiken.

Sedan en uppmaning! Kan inte de spelare som inte lagt upp en bild och info om sig själva på hemsidan göra det så en annan har en chans att lära sig namnen. I värsta fall får jag använda mig av smeknamnen ovan. Så se till att lägg upp en bild och lite info om dig själv annars blir du Viby IF:s "Porr-Birger"
Annars kallar jag alla för Bajen!

Första träningsmatchen är imorgon kl. 17:00 på Maxilandia, Fjälkinge. Motståndet är Djurröd. Om ni vill, kan ni gå på förmatchen KFF-Hammarby IF kl. 14 på Kristianstad IP.

//Johansen

8 kommentarer:

 1. Life is about choices and sometimes THREE is better than FOUR. Till exempel insläppta mål eller svaret på vilken siffra kommer efter två. 20 kronor från alla så kan förlänga kapten Almborgs fotbollande. http://peterharrison.se/images/svene.png.

  SvaraRadera
 2. Hahahaha! Har du swisch Pete i så fall swischar jag pengarna direkt. ;) En återgång till tre kan diskuteras...om inte så lär denna snart vara aktuell http://www.plusvardag.se/pub_images/original/8407_1_909.jpg

  SvaraRadera
 3. På tal om gamla spelare. Vad gör Frälsaren nu? Kan han fortfarande gå på vatten? När återuppstår han i Viby? Frågorna är många. Ett uppslag för bloggen att jobba på ;-)

  SvaraRadera
 4. Frälsaren har jag haft viss kontakt med, men då jag går under benämningen Thomas tvivlaren som en av hans lärjungar måste jag ha bevis på att han kommer tillbaka. Gör han det är jag frälst...

  SvaraRadera
 5. Han har skickat ett tecken att vi måste alla gå ut och köpa små koner för att visa vår kärlek.
  http://peterharrison.se/images/fralsaren1.jpg

  SvaraRadera
 6. Hahaha! Att den bilden fick nytt liv!! Trodde den var ett minne blott..

  SvaraRadera
 7. Det finns en del i bloggarkivet, Greger!
  Blev riktigt nostalgisk när jag såg bilden på Frälsaren. Hade kunnat skriva en hel bibel om honom, vilket det i och för sig redan gjorts men ändå. Jag tror att jag kan lova dig Micke att något kommer det komma om Frälsaren mer än att han är skitdålig på bordtennis.

  SvaraRadera
 8. Underbart med lite liv på bloggen igen...

  Frälsaren är slut eller... "död och begraven..men på 3e säsongen uppstånden från de träningsavvikande....."

  Hannjö mittback ! Nu har jag upplevt allt... Tack och hej !!

  SvaraRadera

Keep it clean!