lördag 11 april 2015

"Dans på Viby ängar": Premiäranalys!

Premiären avklarad. Referat skrivet. Egentligen inte så mycket att tillföra utöver det som skrivits mer än att jag vill lyfta fram något om varje grön spelare som beträdde planen.

Stedt: Stabilt. Inte mycket att göra egentligen förutom de två målen. Lätt att bli passiv i de lägena. För att undvika att situationer såsom deras första mål så är det bara skrika till försvaret att rensa eller gå in med full kraft. Mellanhand blir aldrig bra. Vi skulle rensat bollen i situationen innan.

Thomas: Gör det enkelt och gör det bra. Spelintelligent!

Pancho: Det bästa tillslaget i truppen. Har en fin förmåga att anpassa kraft och precision. Löser pressade situationer med finess.

Mattsson: En miss i tredje minuten. Kommunikationen med målvakt och backlinje måste vi slipa på. Efter det så blev han vårt vassaste anfallsvapen när Östanå Bruk rensade ut bollen över sidlinjen under en period. Mattsons bidrag där var vägvinnande och kommer att vara en klar tillgång i serien.

Jonas Mårtensson: Överlappade snyggt ett par gånger på högerkanten. Vill att slaktarn ska kötta lite mer! ;)

Krutis: Mer yttermittfältare än ytterback egentligen. Men när han kom in så var han bägge. Det han saknar i positionsspel väger han upp med löpningar.

Randau: Skötte snacket bra bakifrån vilket gör det lättare att agera. Kan inte lastas för deras andra mål då han gjorde helt rätt. Var i rygg och höll sin gubbe från målet, att han sedan chansar på att lobba utan att titta mot mål är ju bara rent flyt. Östanåspelaren kan försöka göra så 99 gånger till utan att lyckas.

Almborg: Vad säger man. Pådrivare, dirigent, målpassare och målskytt. Kung i mittens rike.

Isac: Kommer in och låg lite högt till en början men hittade rätt och spelade sedan runt bollen på ett bra sätt. Jag gillar när spelare sätter tillbaka bollen till samma mottagare flera gånger bara för att hålla upp bolltempot.

Jonatan: Vill ju klaga lite på att han inte släpper bollen men när man gör en sådan soloraid med kliniskt avslut så kan jag inte gnälla.

Martin P: Jobbar otroligt mycket i det tysta. Sliter verkligen. Gör allt enkelt. Till och med nickmålet. Hoppade inte ens!

Fredrik: Gör ett riktigt klassmål. Lita på att när Fredrik kommer igång på allvar så kommer målen trilla in.

Stevan: Piggt inhopp! Vill mycket och var brutalt nära att näta. Du får alltid 100% grinig jugge med 100% inställning på plan med Stevan. Svårt att inte gilla!

Lucas: Jag vet inte hur många gånger Lucas snodde bollen av motståndarna och sedan likt en matadors lek med tjuren retades med att hålla bollen för att sedan passa när Östanåspelarna gjorde utfall.

Yngvesson: Måste vara jävligt jobbig att möta. Det måste göra ont att möta någon så stor och så snabb. Kom inte riktigt i lägena i matchen men gjorde jobbet föredömligt.

Johansen: Konstigt att analysera sig själv. Minst nöjd över: Länge sedan jag fick så mycket stryk i en match. Stämplingar från topp till tå vilket känns idag. Knät fick sig även en kyss i ett motlägg. Mest nöjd över: Det kliniska avslutet på Almborgs pass samt assisten till Fredriks mål. Att först tunnla backen och slå ett inlägg till Fredrik som sätter den snyggt kände gott.

Det bästa är att alla kan höja sig snäpp ytterligare. För vi gör det ok men absolut inte mer.

Ledarstaben skötte sig bra likaså. Lugna och trygga och fulla av självförtroende, vilket är viktigt. Bra att alla fick komma in och känna på en premiär på Grönängen.

Härligt med så stor publik. Många Vibyprofiler. Martin Karlsson verkar tagit över Sven-Arne Ströms roll. Hans röst hördes...

Sedan får jag bjuda på en konversation jag hade med "min" pojklagsspelare under inmarschen. Detta hamnar under avdelningen kommunikationshaveri.

Jag: Vilket lag spelar du i?
Pojklagsspelaren: Viby!
Jag: Jag menar vilken ålder?
Pojklagsspelaren: Vet inte!
Jag: Hur gammal är du?
Pojklagsspelaren: 8
Jag: Spelar du i P8 då?
Pojklagsspelaren? Nej!
Jag: ???

Konversation avslutad. Resultat: Kände mig inte smart. Jag förstod att jag ställt fel frågor och fick de svar jag förtjänade. Jag hade tillfälligt glömt att lagen är ju efter födelseår. Så var det inte på min tid så här fyra decennium senare. ;)

Hoppas lite foton från premiären dyker upp senare. Tyckte jag såg ordförandens fru fota lite.

Har inte heller fått bekräftat om Kalle Persson och Jonatan Johansson deltog i godisregnet i paus.

Micke Sjöberg var på plats. Domaren måste skötts sig någorlunda för jag hörde ingen vidare kritik från Micke. Inte tillräckligt jämn match heller för att en domare ska kunna avgöra även om några Östanåspelare tyckte så. De kom ju undan med en solklar straff bland annat.

Jonas Randau får ett extra omnämnande. Han fixade nya uppvärmningstischor!

Nu blir det tuffare! Nästa A-batalj är en svår bortamatch på en liten ojämn plan i Skepparslöv.

//Johansen6 kommentarer:

 1. Tack för dom fina orden. Hoppas kunna göra större avtryck framöver!
  Randau

  SvaraRadera
 2. Jag spar mina verbala utspel mot domarna tills det kan ha en avgörande roll ;-). Om några domare från div 7 mot förmodan läser bloggen vill jag tydligt meddela att min tystnad går att köpa för rätt summa :-D
  Förbannat kul att se så många Vibyprofiler på samma plats. Börjar likna gamla tider :-)

  SvaraRadera
 3. Johansen, levererar både på plan och i blogg. Alltid lika intressant läsning.
  Om matchen var en bra värdemätare är svårt att sia om då jag har dålig koll på lagen. De fyra-fem första omgångarna kommer ge svar.

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat Viby!! En fröjd att se.

  SvaraRadera
 5. Eftersom bloggaren är upptagen får jag väl bidra med en fredagsfräckis :-)

  "Det var två tvillingar, Per och Erik.
  Per var ägare till en gammal eländig båt.
  Eriks fru dog samma dag som Pers båt sjönk.
  Några dagar senare så mötte en gammal snäll tant Per och misstog honom för Erik och sa:

  ”Jag är hemskt ledsen att höra om din förlust, det måste kännas förfärligt.”

  Per som trodde att hon pratade om hans båt svarade:

  ”Nja, faktum är att jag är ganska glad att slippa henne, hon var
  genomrutten från första början. Underdelen var alldeles sönderriven och
  hon luktade som en gammal död fisk. Hon läckte hela tiden och hade en
  stor spricka baktill och ett präktigt stort hål framtill också. Varje
  gång jag använde henne så blev hålet bara större och hon började läcka
  ännu mer. Jag antar att det som till sist gjorde slut på henne var när
  jag hyrde ut henne till fyra killar som ville ut och ha lite kul.
  Jag varnade dem att hon var i ganska dåligt skick men de ville ha henne ändå.
  De idioterna försökte alla att komma i henne på samma gång så hon sprack upp i mitten.
  Men vad gör det, det är väl bara att börja kolla annonserna om man ska hitta en ny.”

  Mot tre poäng!!!!

  SvaraRadera
 6. Hahahaha! Kul att du backar upp med en fräckis, Micke. Det var dålig respons när jag la upp den senaste så jag la "fredagsfräckisen" på is igen. Nu får du hålla till godo med en ny intervju istället.

  SvaraRadera

Keep it clean!