onsdag 13 maj 2015

Rapport från kottkrigsderbyt: Bloggen scoutar kommande motstånd

Bloggen åkte ut på skogssafari för att scouta kommande framtida motstånd i kottkrigsderbyt mellan skogslagen, Hjärsås/Värsetorps IF och VMA. Min följeslagare tillika fotograf för dagen var ingen mindre än Martin Karlsson.

Det började med att Martin körde vilse i villaghettot i Öllsjö för att hitta undertecknad. När han lokaliserat mig bar det av till Hjärsås IP. Vid den tidpunkten var det solsken och vi såg fram mot ett strålande derby i skogen.

På vägen så körde vi givetvis fel då vi missade den lilla Bivarödsvägen. Väl på plats så började det  även regna ordentligt och för att verkligen göra det värre så låg VMA under med 1-0 OCH Andreas Kardum satt på bänken. Johan Grönkvist såg ut att sköta sig på planen trots underläge.

Vid sidan av planen träffade vi f.d Vibysspelaren Oscar Hall tillsammans med Kalle Persson. På frågan om varför Kardum var petad så svarade Oscar Hall "-Han har varit kass". Jag frågade om jag fick citera detta på bloggen vilket Oscar gav sitt godkännande till.
Bild från första halvlek
 Då spelet inte värmde överdrivet mycket var det ändå trevligt att snacka gamla minnen tillsammans trots att det kändes som det var monsunsäsong och man frös som en hund. Bloggen noterade dock att VMA med lite bättre skärpa i avsluten hade kunnat leda i paus. Hjärsås hade dock haft lite längre anfall och vunnit fler närkamper. I paus så begav vi oss till kiosken för en värmande kaffe och en korv. Samtidigt så började Andreas Kardum värma upp på mittplan. Allt såg lovande ut.
Go och glad, kexchoklad! Kardum värmer!
Kardum kissar!
Andra halvlek drog igång och Kardum fortsatte att värma upp bakom avbytarbåset. 
Då såg vi något oroande. Johan Grönkvist a.k.a Gno  även han var nu bänkad.
Resultat lät inte vänta på sig...2-0, 3-0, 4-0
Nej, tyvärr! Det blev inte bättre, tvärtom. Andreas Kardum byttes in som ytter. Hjärsås radade upp chanser, brände chanser och satte några av dem. Det värsta misstaget som jag observerade var när en VMA-back drällde med bollen i helt fel läge och blev således direkt straffade med ett helt dödande 3-0 mål. Sådana bjudningar får man sluta  med. Vid detta läget så var det ridå ner och Karlsson och jag bestämde oss för att åka hem. Vi hann dock med att se Hjärsås göra 4-0 på straff vilket sedermera blev slutresultatet.

Hjärsås visade varför man leder serien och VMA...ja vad säger man...bara att bryta ihop och gå vidare. Ju fler förluster, ju närmare kommer man en seger. En klyscha att hoppas på.

Lite raljerande observationer. VMA:s juniorer får Viby IF:s att se ut som seniorer. Några killar i VMA såg inte ut att vara äldre än 12. Framtiden ser onekligen ut att tillhöra VMA.

VMA:s tränare, Stefan Persson, fällde någon kommentar när Kardum brände en chans. Det lät något ironiskt och inkluderade ordet "målskytt". Tyvärr hörde vi inte hela meningen

Bloggen gillar dock Kardums klack till en medspelare.

Bloggen skickar ett lycka till VMA och det är inte över förrän den feta damen sjunger.

Tack till Martin Karlsson som körde samt tog några foton! Detta gör vi igen fast nästa gång så intervjuar vi någon random spelare också.

//Johansen

.

2 kommentarer:

 1. den egentliga nr 914 maj 2015 01:58

  Fantastiskt referat. Känns som om skillnaden mellan div 7 och vad är det? Div 5? Inte är så stor. Hög klass på bilderna Martin. Matchsituationerna fångar verkligen intensiteten i matchen. Kissbilden är som tagen från svt gamla sängar - Åshöjden. Återigen ett bra inlägg!!!

  SvaraRadera
 2. Inte lätt att ta bilder när man har 3 barn med sig (Johansen inräknad)....
  Kul dock att komma ut och se sig om i bygden.
  Helt oförstående till bytet av Gno samt till varför Kardum ens värmde upp.

  Enligt The Mighty Oscar Hall så var hans brorsa med och krigade på VMAs mittfält. Omöjligt att se i monsunregnet.

  Trevlig helg alla VIF-are !

  SvaraRadera

Keep it clean!