lördag 31 mars 2012

Jesus Christ Superstar

Frälsaren
Avancemang i DM efter ännu en dramatisk match där Viby IF var starkare sett över 90 minuter. Inget snack om att Helsingborg City FC spelade kvadraten med oss i första halvlek. Trots detta var det HCFC som kunde känna sig mest nöjda med 2-1 ledning  i paus. För de skapade faktiskt inte jättemycket trots att de hade en grym medvind, bokstavligt talat. Viby IF hade en boll som undertecknad höll på att skruva in i bortre, några tyckte den var inne och några tyckte den inte var det. Vi hade även en boll som gick i ribban och studsade ner framför mållinjen. I andra så visade det sig att HCFC klarade motvinden ännu sämre plus att de var sämre tränade och orkade inte alls att löpa som i första halvlek. Trots att Oscar Hall blev utvisad så styrde Viby IF spelet med en man mindre. Då klev Frälsaren fram och nickade in en hörna och lite senare placerade han ett inspel av Kardum säkert i kassen. Jocke Persson gjorde sedan 4-2 och matchen tycktes avgjord men då blev Viby IF lite för passiva och HCFC tilläts reducera. Viby IF höll dock ut.

Läs mer här. och läs här för HCFC:s version.

Det roligaste med att Kjellman scorade var inte bara för att jag sa till min sambo efter vi träffat honom på Solhaga några timmar innan samlingen att det är "han som gör alla viktiga målen, därav smeknamnet Frälsaren" utan för att hans namn dök upp i en intervju som inom kort publiceras här.

Roligast på hemvägen var när Martin Karlsson, som för övrigt gjorde en mycket bra match, svarade när hans fru, Sandra, ringde. På frågan om hur det gick i matchen så svarade Martin att vi vann och att Kjelle gjorde två mål. Sandra gratulerade och hade ingen koll på att hon var på högtalartelefon och sa något i stil med "...och du bara lallade runt på mittfältet som vanligt eller". Varpå ett ett gapskratt utbröt i bilen. Sandra förstod i samma stund att hon var på högtalartelefon. Stor humor och jag önskar jag hade kunnat återge hela situationen bättre eller haft sinnesnärvaro att spela in den.

Jag vill även rikta ett tack till Simon Hurtig som sket ner hela dasset i omklädningsrummet vilket fungerade på samma sätt som ammoniak fungerar för tyngdlyftare. Här hade jag dock sinnesnärvaron att fota vilket jag nästan ångrar. ;) Känsliga läsare bör inte klicka på hyperlänken.

Det mörkas lite och jag har inte sett någon skriva om det så jag låter bli. Jag såg inte det heller men det ryktas om att Amar gjorde sitt TREDJE självmål i matchen. Skriver inte att han gjorde det, det får andra avgöra som såg händelsen.

Affe Tullgren fick hoppa in som forward och köra idioten för att störa HCFC:s uppspel. Mjölksyran såg ut att inträffat i samband med första ruschen.

Ymsén blödde överallt för övrigt. Hans spelstil är inte gjord för konstgräs. Hans straff var klockren. Målvakt åt ett håll och bollen åt ett annat. Hur säker som helst.

Dagens Lassie! Jag såg HIF:s Erik Edman med dotter på cykel på väg till omklädningsrummet.

Jodå så att...

//Johansen

11 kommentarer:

 1. Starkt jobbat idag.

  Tack kardum!!

  SvaraRadera
 2. Frälsaren går på vatten!! Helsingborg måste ha en väldigt tunn trupp. Man börjar med att rabbla upp ett halvt lag som startar matchen småskadade i sitt referat.

  SvaraRadera
 3. En klassiker att skylla på skador när man förlorar mot Viby. Har gjorts så av väldigt många lag sen jag kom till klubben. Förmodligen helt enkelt svårt att erkänna att man förlorat mot ett lag som faktiskt är bättre...

  SvaraRadera
 4. Amar målfarligast i Viby! =)
  Kardum bör dock ta på sig det målet även om den tar på Amar sist..
  Såg ut som en rensning i bakhasorna på Amar en meter ifrån mållinjen..

  SvaraRadera
 5. Förväntningarna på att Amar ska göra självmål är så stora att somliga gör sitt bästa för att infria dem. Vilken kompis han är Kardum! :D
  Kan ju i och för sig inte vara så svårt att pricka Amars bakdel. ;)

  SvaraRadera
 6. Hahaha sjukt fint inlägg! Gillar verkligen bilden på "simons skit" =)

  Och Kjelle, du behöver ej tacka mig, du är frälsaren och troligen va de inte mina assist som va bra, det va du som gjorde dom bra ;)

  Och på tal om självmålet så kan jag ta på mig assist till självmålet, för det är Amar som GÖR självmålet ;)

  GO SEGER GRABBAR!

  SvaraRadera
 7. Grattis Gubbar!

  Kul att frälsaren lever upp till sitt namn!

  Tycker ni kan ge Kadde självmålet då det är hans fel att han assisterar till stackars Amar!

  MvH Götet!

  SvaraRadera
 8. Unibet har nu sänkt oddset på att Amar gör själv i nästa DM-match till 0,96....

  Övriga odds på nästa DM-match:
  Frälsaren avgör matchen - 1.02
  Ymme glidtacklar - 0.00006
  Hall spelar från start - 100000000000000

  SvaraRadera
 9. Att Martin Karlsson lallar runt på mittfältet - Ej spelbart p.g.a. för hög sannolikhet.

  SvaraRadera
 10. Cred till Martin som lägger upp en sån bra passning till Thomas som bara kan dräpa in den! :D :D

  SvaraRadera
 11. fräsaren sparkar i gräset 1,01

  SvaraRadera

Keep it clean!