måndag 3 januari 2011

Sassa, Gazza mandelmassa!

Vad ska man säga?! Världsklass! ;)

Börjar 2011 med att recykla delar av ett inlägg som jag bloggat om för länge sedan på annan blogg. Det handlar om en av mina favoritfotbollsspelare genom tiderna nämligen Paul "Gazza" Gascoigne.

Att Gazza led av ADHD eller någon annan bokstavsdiagnos torde vara solklart. Läs bara om några av hans upptåg och practical jokes.

När Gazza spelade i Glasgow Rangers såg han till att lägga beslag på nycklarna till lagkamraten Ian Duries bil och passade på att lägga en fisk under förarsätet och en under baksätet som han fällde upp och stängde igen. Durie hade en nyköpt bil och tyckte att det luktade för jävligt efter ett tag. Han förstod till sist att något inte stod rätt till och hittade fisken under förarsätet. Nu trodde han problemet var löst men lukten fortsatte och han fattade ingenting. Den som låg under baksätet var ju inte den enklaste att lokalisera och det dröjde veckor innan han upptäckte den andra fisken. Alla i laget utom Durie visste hela tiden vad Gazza hade gjort men de höll god min.

När vanliga landslagsspelare går på krogen så brukar de åtminstone vara en aning diskreta och inte väcka för mycket uppmärksamhet. De vet att alla deras rörelser följs av pressen. Paul Gascoigne, däremot, gick på krogen iklädd en träningsoverall med ”England” på ryggen samtidigt som han svepte en pint och skrek Gazza in da’ house!

Vinnie Jones pungmarkerar Gazza!

Februari 2000 försöker Gazza armbåga Aston Villas George Boateng i ansiktet vilket resulterar i att han själv bryter armen.

I november 1998 kör Gazza buss. Färden med Middlesbroughs spelarbuss slutar med en krasch. Fyra miljoner kostar reparationen.

I FA-cupfinalen mellan Tottenham och Nottingham 1991 blir Gazza så förbannad att han gör en vansinnig tackling på Nottinghams Gary Charles och bryter själv sönder sitt högra knä.

Grips för stenkastning mot fotografer 1994.

I fotbolls-VM i Italien 1990 låg det engelska landslaget och relaxade vid hotellpoolen. Ja, alla utom Gazza, vill säga. Han var inte stilla i två minuter. Han uppträdde som om han hade ilskna rödmyror i badbyxorna. Plötsligt försvann han in på hotellet och kom några minuter senare ut – med hela kroppen invirad i toalettpapper. Som en slags mumie. Han ställde sig på trampolinen och hoppade i med huvudet före.

Rapade offentligt i en tv-intervju. Bötfälldes med en halv miljon kronor.

Värmer upp med en whiskey minuter innan den skotska cupfinalen.

Klubbkamraten Richard Gough vaknar mitt i natten. Någon kissar på honom. Gissa vem?

Får ett utbrott i tv före en match i februari 1993. Får böta 90 000 kronor av Lazio.

Det som tyvärr fick mig att tappa respekten för denna man var att han 1996 misshandlade sin fru svårt. Tror att Gazza får betala priset idag med ständigt närvarande alkoholproblem, sinnessjukdom och rättstvister.

Som underhållare i fotbollsvärlden dock kan jag dock inte komma och tänka på någon annan som showade som Gazza på planen och vid sidan om planen. Den biten kan jag sakna i dagens fotboll.


Vem liknar Gazza mest i Viby IF om du frågar mig. Svaret är Marcus "Frälsaren" Kjellman. Han kan med sitt snack, sina leenden och sitt spel totalt sätta prägel på en match eller träning med för den delen. Om han är på humör vill säga. Vid sidan om planen, till skillnad mot Gazza, så är Kjellman den perfekta gentlemannen.

Om blickar kunde döda, vore Kjellman seriemördare.

Längtar tills första träningen fast det är kallt som en isbjörns....

OCH svar JA! Det är dags för en fest snart!

Det blev ett digert inlägg att inledda bloggåret 2011. ;)

//Johansen

13 kommentarer:

 1. Tack för den liknelsen, låt den bara stanna vid fotbollsplanen. Har aldrig gjort ett snedsteg:) utanför planen.

  God fortsättning mina vänner och hoppas vi ses på träningen som börjar snart!!

  SvaraRadera
 2. Jag gjorde ett tillägg så det inte blir några missförstånd. Vi är många som är "psychon" på plan men ganska normala vid sidan om.

  Ingen kommentar om bilden, Kjelle? :)

  SvaraRadera
 3. Kan intyga att Kjellman kan vara sjukt irriterande på plan.

  SvaraRadera
 4. Nico smög omkring o tog bilder. Ser faktiskt förvånad ut så det måste varit du som gjort mål:) eller förbannad för att Kardum försöker trots förlust ändra resultat!

  Martin du vet att du är min vän nu och för alltid (så länge vi spelar i samma lag:)

  Måste faktiskt erkänna att jag är rätt lik dig J vad gäller vinnarinstinkt. Jag tror du som jag inte går och handlar mat med familjen utan att göra det till en tävling. Du tar mjölk och jag tar ost så ser vi vem som kommer först ut eller något in den stilen... Eller försöker vinna över sina barn så de ska lära sig att förlora:) kanske inte politiskt korrekt men ganska roligt.

  SvaraRadera
 5. Ha ha ha! Du är läskig Kjelle! Har du anställt en Kinesisk "profiler" för att analysera mig? Lite väl "spot on". ;)

  Både Martin och Kjellman tillhör kategorin "älska spela med, hatar spela mot"! :)

  Någon mer som ser fram emot träningen? :)

  SvaraRadera
 6. Frälsaren är kung. Hoppas bara det inte blir för många Kina-resor under säsongen ;-)

  SvaraRadera
 7. Jag ser verkligen fram emot att få springa av mig lite.. har ett antal kilon att bli av med känner jag :D

  SvaraRadera
 8. Förväntade mig ett youtubeklipp på Kjellman, länka gärna "best of frälsaren(?)". Längtar inte till uteträningarna i januari. :) och Ted, du behöver inte ut och springa för att tappa kilona till "matchvikt" - det räcker med att du klipper dig :)

  SvaraRadera
 9. Grönkvist, där finns inget best of. allt sker i största hemlighet så långt ifrån domarögon:) något har man lärt sig med åren.

  Micke så länge du stöttar o håller ställningarna så ska jag prioritera bort Kina så mycket jag kan.

  SvaraRadera
 10. Kan du även prioritera fram spelarfesterna :)

  SvaraRadera
 11. alltid ett stående nyårslöfte att närvara på minst 1 fest. Skulle kunna tänka om, om du levererar som du gjorde förra året på planen, då är jag med på avslutningsfesten också:) Ett löfte som får konsekvenser för mig men upp till bevis.

  SvaraRadera
 12. Nu sa jag FESTER och inte FEST :)

  SvaraRadera
 13. Har Åbk CIRKUS DRAGIT VIDARE, ELLER?

  SvaraRadera

Keep it clean!