fredag 11 september 2015

Fredag och uppsnack inför hemmamatchen mot SIFNär jag läste denna underbara artikel var jag bara tvungen att fota den.
På söndag kan Viby IF mer eller mindre i teorin spela hem seriesegern tack vare sin fina målskillnad när vi då möter Östra Sönnarslöv (SIF). Ett varningens finger höjs dock för att det krävs tre poäng på söndag samtidigt som att Sibbhult inte öser in mål i sina sista matcher. Detta kan inträffa då de faktiskt har Bjärlöv kvar att möta.

Viby IF har efter söndagens match kvar att möta Gualöv på bortaplan och IK Kamp på hemmaplan. En poäng i någon av de matcherna så är seriesegern i hamn både i teorin och praktiken förutsatt som sagt att vi vinner mot SIF.

Över till artikeln om Östra Sönnarslöv. Den är riktigt läsvärd om än lite subjektiv för att uttrycka det milt. Somliga kanske hade sagt verklighetsfrånvänd, speciellt om man bara läser ingressen. Jag gillar den ändå. 

Det figurerar lite killar i artikeln som varit i Viby och vänt. Den hövlige Pär Peper, SIF:s sportchef och Tomas Serban, SIF:s tränare i artikeln. Klicka på deras namn för att läsa deras intervjuer som dåvarande nyförvärv i Viby IF för ett par år sedan. Serbans intervju påminner väldigt mycket om ingressen i Kristianstadsbladets artikel. Svårt att utläsa om han skojar eller ej. 

Läs hur Serban uttrycker sig i sin intervju om Martin Karlsson eller som Serban väljer att kalla honom, "Liverpool-psychot". Serban var 30 år när intervjun gjordes och snacket om "hitlist" och mycket annat blir därför stor humor eftersom det känns som det är allvar bakom. Vi såg för övrigt inte Tomas på så många träningar.
Serban som tomte!
Östra Sönnarslövs trevlige kapten, Per Hellgren, har också spelat i Viby för bara något år sedan. Sedan har de även den smått galne men snälle Mattias Berggren som vaktade kassen i Viby när jag kom dit 2002. Så många goa gubbar!
Två grenar, Berggren och Hellgren.
Nog om det. Hur såg det ut när vi möttes i våras? Är ni nyfikna så kan ni läsa SIF:s referat och Viby IF:s referat.

Hur det kommer se ut denna gången får vi se nu på söndagen den 13 kl 14.00 på Grönängen. Kom dit och heja på "di gröne".

Allt är inte fotboll men ett lysande forum att samlas kring. SIF ska ha ett stort beröm för deras initiativ att skänka pengarna för inträdet i hemmamatchen mot Bjärlöv den 4/10 till Barncancerfonden. Mer info och länk till facebook-eventet och länk till insamlingen på Barncancerfondens hemsida.

Självklart ställer Vibybloggen upp och sprider info kring detta. Detta kommer dock inte betyda att vi donerar några poäng till SIF på söndag men gå gärna in och skänk en slant till Barncancerfonden. Undertecknad skänkte precis 50:- i alla fall. Många bäckar...

Utmanar alla Vibyspelare och bloggläsare att i alla fall matcha min lilla gåva.

Fuck Cancer och Forza Viby!

//Johansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Keep it clean!