måndag 28 september 2015

Vilken svit!

Guldlaget!
...och så gjorde vi även jobbet i den sista men "betydelselösa" matchen mot IK Kamp som liksom verkligen accentuerade hur värdiga vinnare vi är. Därmed vann vi varenda hemmamatch 2015 och ingen säger det bättre inför drabbningarna på Grönängen än våran kapten Marcus Almborg "-Det här är vår hemmaplan och det är här vi bestämmer!"

Allas vår kapten dyker förresten upp i en intervju senare i veckan. Där får ni lära känna honom ännu bättre och få en inblick i hans nästan maniska matchförberedelser. Bloggodis!

Viby IF:s serieseger uppmärksammas även på Patrik Perssons blogg.

Nu har jag inte koll på alla sviter och statistik kring årets seriespel. Här hoppas jag att Coach Pete kan plocka fram sin statistiknörd. Min nörd konstaterar att vi vann 14 raka matcher. Undertecknad spelade 15 matcher och vann ALLA. Har aldrig hänt mig förr. 

Vi vann alla hemmamatcher, tål att upprepas. Ankomsten av Starnäs hade också sin betydelse, med honom i laget tappade vi bara två poäng och det var i 3-3 matchen mot G. Köpinge. Nico spelade 5 matcher och han lämnar också 2015 med bara vinster i bagaget. 

Toppen i den interna skytteligan slutade så här: 
För hela listan, länk till Skåneboll.

 1. Fidde 21
 2. Yngvesson 16
 3. Lucas 13
 4. Stevan 13
 5. Johansen 9
 6. Almborg 9
 7. Martin P 9
Kommentar: Fidde var outstandig i både att producera mål och assist. I denna listan ser man även en bredd som ingen annan klubb i serien kunde matcha.

Busligan vanns av allas vår livvakt Stevan Maksimovic på 5 gula. Noterar att INGEN fick syna det röda kortet i år. Mycket bra!


Vi har även bara släppt in 19 mål på 20 matcher, mindre än ett mål per match. Vi producerade alltså inte bara mål utan vi skötte även försvaret. Summa summarum, vi hade det bästa anfallet OCH det bästa försvaret, ergo det BÄSTA laget.

Jag vill lyfta fram så många fler men det blir i ett senare inlägg.

Jag överlämnar nu till Coach Pete att summera resten av säsongen och övrig statistik. Det finns redan lite här. Annars finns säkerligen fler sviter att lyftas fram.

En sak till bara...

Det var tyvärr en svit som sprack senast tillsammans med ett ögonbryn. 

Vi tar det från början.

Allt började på uppvärmningen inför sista matchen mot IK Kamp. En allt för taggad Starnäs gjorde sitt bästa för att sätta dit undertecknad i "kicka gris". Vilket han givetvis lyckade med direkt. Inför den andra omgången så skulle han givetvis fortsätta. Han är som en pitbull den där Starnäs, vill inte släppa greppet liksom. Då inträffade det! Så taggad inför att sätta dit mig ännu en gång så tar Starnäs sats och ska sparka bollen men ser inte att Lucas sätter fram huvudet för att nicka bollen. Smack! Olyckan är ett faktum. Starnäs spräcker Lucas ögonbryn med sina dobbar. Lucas som den filbunke han är konstaterar att det blöder och lommar iväg till Pee som snabbt inser att "det här måste sys". Lucas fick lämna matchen för ett besök på akuten. Därmed sprack inte bara Lucas ögonbryn utan även hans svit om att startat i alla seriematcher i årets serie. Detta hade han varit ensam om.

Starnäs hånskrattade när han insåg detta.....näh! jag skojar givetvis, Starnäs är inte ond, inte så ond i alla fall. ;)

Starnäs fick så pass dåligt samvete att han försökte "göra förlåt" genom att rädda en straff senare i matchen när den stod och vägde. Det däremot var bra gjort av honom tyckte vi andra.

Inför nästa år lär Starnäs vara ensam i uppvärmningen "kicka gris". Han tog det till en ny nivå. Vem vill se ut så här liksom.
Lucas "Scarface" Mårtensson signerad av Daniel Starnäs.
 Kvar på årets "att göra-lista" är lagfesten. FYI: Festen börjar kl. 18:00 nu på lördag, Ca kl. 18:45 blir det mat. Sedan lite lekar, dans och en och annan sockerdricka.


Forza Viby!

//Johansen


3 kommentarer:

 1. Grattis, hoppas vi hamnar i samma serie nästa år! :)
  Observerade en rolig sak, normalt lägger man ut hela skytteligan eller topp 3. Johansen väljer att lägga ut den så att hans namn syns!:) haha

  SvaraRadera
 2. Hahahaha! Hela skytteligan.....vet du hur många mål vi gjorde?? Du får klicka på hyperlänken! Klart att mitt namn måste synas, vad ska du annars reta dig på. :D

  SvaraRadera
 3. Hmmm. Kardum har en poäng där med skytteligan...:)Tur vi inte räknar alla assist och 2nd assist och 3rd assist för då hade Johansen hamnat outstanding i topp efter hans egna statistikberäkning..

  SvaraRadera

Keep it clean!