lördag 10 december 2011

Vibybloggens julkalender: Lucka 10

Lex Grönkvist! Hela namnet!
Bryderier för bloggaren. Efter gårdagens svar på lucka 10 där rätt svar var Julian Grozdanovski, så var Ymne först ut att känna igen personen och skrev "Julian Grodan...ski nånting". 10 minuter senare så skriver Kardum namnet rättstavat.

Först så tänkte jag att Kardum skulle få poängen men det var innan försvarsadvokat Johan Grönkvist gav sig in i handlingen. Han gick på som en värsta Johnnie Cochran med kommentarer såsom "Står ej att man behöver skriva efternamn. Och det är väl igenkännandet som är det svåra? Inte namnet. Julian han skrev, 1 poäng det blev. Där fick du ett jul(ian)-rim också :)". Grönkvist vände sig även till opinionen och skapade en omröstning på Viby IF:s spelarforum där Ymne fick 83% av rösterna. I och för sig så förlorar Kardum alla omröstningar där som säkert den gode Grönkvist är väl medveten om.

Bloggaren var fortfarande inte helt övertygad så jag bestämde mig för att gå igenom tidigare svar. Där såg jag att jag godkänt svaret "Fatos" på Fatos Gashi. Det är ju trots allt lite som Grönkvist skriver, trots att han strider i egen sak då även han är med i tävlingen, det är igenkänningsfaktorn som är det primära. Det finns trots allt bara en Fatos och en Julian i trakten om man snackar om lokalfotboll. Bloggen dömer således gårdagens poäng till Ymne.

Detta blir dock en Lex Grönkvist det vill säga att framöver så vill jag ha för- och efternamn på spelarna. Jag kan ta lite stavfel men man ska kunna läsa ut vem det är och svaret ska vara i en och samma kommentar. Det vill säga en gissning per man om svaret ska räknas. Dock får man kommentera hur många gånger man vill.

Gällande tävlingen så är den supersuperjämn. 9 namn står på 1 rätt vardera. Andreas Kardum, Johan Grönkvist, Jonte Dahl, Henric Ekewald , Jetmir Isufi, Rasmus Bjerre, Kalle Persson, Johan Meijer och nu senast Marcus Ymsén. Imorgon måste vi väl ha en ledare!

Gällande klippet nedan så får jag passa på att utnyttja bloggens nuvunna popularitet för att hjälpa omvärlden. Ta en titt på klippet och besök gärna Unicefs gåvoshop. Mer om Unicefs bloggkampanj läser du här.
Jul 2011

//Johansen

9 kommentarer:

 1. Kan de va patrik "putte" Persson?

  SvaraRadera
 2. Jag slänger in en gissning till, om man får de?! :)

  För kan även vara brorsan Richard Persson!

  SvaraRadera
 3. Och för övrigt så godtar jag ditt beslut angående gårdagens lucka!
  Men ber advokat Gno Lögnkvist en rysligt dålig helg!

  SvaraRadera
 4. En gissning per person...eller Persson om du så vill. ;)

  Det gäller att bestämma sig för en person!

  SvaraRadera
 5. Då gissar jag på Patrik Persson eftersom inte Kardum har bestämt sig :)

  SvaraRadera
 6. OK!

  Richard Persson blir min gissning då!
  Inte för att sjöSTEDT säger patrik ;)

  SvaraRadera
 7. Det är bara höra av sig om någon behöver hjälp med bodelning. Men då ska anledningen till skilsmässa vara att man är så mycket på bloggen att partnern tröttnat! Och Andreas, min helg är underbar.gratulerar dig till ditt andra poäng och ledning i kalendern!

  SvaraRadera
 8. Andreas lillen Svensson

  SvaraRadera
 9. Haha tack ska du ha gnoet!

  SvaraRadera

Keep it clean!