fredag 26 november 2010

Pay gratitude to friday at least!

That's life!

Efter att fått jag nåtts av lite olika synpunkter på bloggen, så har jag skapat en omröstning och låter er läsare bestämma bloggens innehåll. Jag kommer att böja mig inför majoriteten bara så ni vet.


webvoter-omröstning
Vad ska bloggen innehålla?


Fortsätt som innan men skriv bara om Viby IF.

Fortsätt som innan. Inga ändringar!

Skriv bara om Viby IF, utan ironi eller jargong.
Se resultat

De Realspelarna som drog på sig röda kort för att "nolla" sig inför åttondelen känns lite överdriven. Hur ska man kunna bevisa det? Är det fusk tycker ni? Det förekommer ju till och med på vår nivå.

Är evigt trött på rubriksättarna som väljer att skriva att en spelare sparkas när den inte får förnyat kontrakt. Det är väl en himla skillnad. Nu senast Marcus Lantz.

Nu ska Kristianstads BoIS bli nästa klubb att nå skyarna. Klubben ska till fyran 2015 med hjälp av Peter Lindgren och Fatos Gashi. Peter Lindgren har jag inte mycket att säga om, han har väl redan bevisat vad han kan med Åsums BK, men Fatos som ledare? Tillåt mig tvivla. Han skötte ju inte lagkaptensjobbet i Näsby IF vidare snyggt. Nu är lite av samma killar han ska styra över. Time will tell!

En annan nyhet från fotbollikristianstad.se var denna. Jag trodde att de gamla Vibyspelarna Jetmir Isufi och Arber Jashari var de största, ursäkta uttrycket, klubbhororna men det priset tillfaller nog Rasmus Jönsson.

Serierna spikade. Läs mer om det här. Sjukt att alla får rösta om det skulle bli en Superfemma eller ej. Hade det inte räckt med att representanterna för div. 5 lagen fick rösta. Hmpf!

Vi var bara 22 st på träningen i tisdags mot det normala 26-30 st. Plötsligt blev det lite jobbigare med bara två avbytare.

Vanneberga IF har startat en blogg. Återstår att se om den gör något avtryck. Kul om det håller i sig. Listan på "Döda fotbollsbloggar" kan tyvärr göras lång.

Några exempel på "Döda" fotbollsbloggar"

Jetlagg: Ett tag en av stans populäraste bloggar.
Vittskövle IF:s blogg: Sista inlägget gjordes 15 september 2008 och det inlägget var en ren stöld från bloggen ovanför. Kom aldrig riktigt igång innan den dog.
Bondes blogg
: Gillade den. Håkan Bråkan kunde verkligen skriva.

Några favoriter som lever: Nosabybloggen, Hanaskogsbloggen, Skepparslövs blogg och i viss men liten mån Önnestads blogg och sist Slottsbloggen.

Sedan har vi bloggar som knappt är värda namnet, så de förtjänar ingen hyperlänk. ;) Där hittar vi Åsums blogg och Åhus IF:s blogg. Inget roligt eller intressant, inte ens under grässäsongen.

Det var någon som skrev att det inte är mycket action på Vibyif.com:s öppna forum. Har hört den åsikten innan. Nu tycker jag i och för sig att det inte stämmer. Jämfört med andra liknande hemsidors forum/gästböcker så kan du inte hitta mer action någon annanstans. Kanske de jämför med hur det var förr. Den "kritiken" är ju lite knepig eftersom att oftast så skriver inte personerna själva där och hur kan man då kräva att det ska vara någon action.

Men jag är öppen för att bli motbevisad.

Vissa trådar som startas Spelarforum kan faktiskt lika bra vara i Öppet forum. Så blir det ännu mera action i Öppet forum. Något att tänka på för oss "trådstartare". Peter Harrison är för övrigt den förste tränaren under min tid att verkligen nyttja hemsidan. Me like!

Nu väntar jag på att intervjuerna från resterande nyförvärv ska trilla in. Nästa intervju publiceras på måndag, med en kille som är ganska ball. Den är visserligen klar men det är nästan inga som läser på helgen, än mindre kommenterar.

Ni som missade Gerts Fylking bråk med sin chef i direktsändning.

Det blev visst ett digert inlägg. Om du gillar det, så kommentera åtminstone det. ;)

Avslutningsvis...

Thomas Jönsson som är nygift påminde mig om att jag minsann levde i synd, det leder mig osökt in på veckans fredagsfräckis.

Nygifta mannen sa till sin nya fru: - Vissa saker ska du ha klart för dig om vårt äktenskap. På onsdagar är det pokerkväll med grabbarna, fredagar är det after work med kollegerna och lördagar ser jag på V75 och fotboll.
- Ja ja svarade den nyblivna hustrun och röt till: Du ska veta en sak, att här hemma knullas det varje kväll kl. 21 vare sig du är hemma eller inte!!!

//Johansen

8 kommentarer:

 1. Jag gillar att det blev digert !!!
  Fortsätt som vanligt och FÖRGYLL vardagarna med lite skitsnack och skvaller. Kanon

  Förövrigt var du sjukt nära en katastrof i mål.
  Du gnällde på mig i tisdags men efter de 3-4 tunnlarna som du gick på igår så är det nog läge att knipa igen :)

  Trevlig fredag och trevlig helg !!!!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också du ska fortsätta som nu ;) Jag är inne och läser varje dag.

  SvaraRadera
 3. Inget snack om saken att du ska fortsätta som du kört senaste tiden, alltid kul läsning :) skit i dom som gnäller o lyssna på oss som uppskattar ;)

  SvaraRadera
 4. Bloggen är en de få sidorna som bara måste läsas varje dag. Jag gillar allt som skrivs om Viby, alla roliga inlägg och alla kommentarer.

  Den andra "måste läsas" sidan för mig är bbc.co.uk. Inte dumt att vibybloggen jämställs med BBC.

  Du gör ett enormt jobb och jag kan förstå att det måste vara tidskrävande att hitta på någonting varje dag. Jag är ständigt imponerad.

  Vibybloggen får mer kommentarer än fotbollikristianstad och kristianstadsbladet.

  Speciellt roligt är det att följa allt snack om vår egen Viby IF. Kul att dela på hur vi upplevar träningar, matcher och livet i Viby IF.

  SvaraRadera
 5. Tack killar för de värmande orden! För en gångs skull ska jag lyssna på dig Kardum. ;)Pete sammanfattar på ett mycket bra sätt vad mitt syfte med bloggen är.

  @Martin: Dyskalkyli var det! 3-4 tunnlar? Du tänkte inte på vilket lag som vann nästan hela tiden? ;)

  Nästa intervju publiceras på söndagskvällen eller måndagsmorgon. Trevlig helg alla läsare!

  SvaraRadera
 6. Fortsätt som tidigare. Ett måste varje dag :-)

  SvaraRadera
 7. Uppskattar verkligen denna blogg. Kollar ibland in här flera gånger per dag. Tycker du ska förtsätta att hålla den som du gjort innan. Kanske ta hjälp av någon gästskrivare??, när det är skrivkramp. Kanske köra intervju med seriekollegornas tränare nu efter "silly" om vad de har för förväntningar. De vill säkert gärna berätta, men gör det inte om ingen frågar.

  SvaraRadera

Keep it clean!