tisdag 17 augusti 2010

Bagdad-Bob


Bagdad-Bob var i alla fall mediatränad. ;)

Är det Kristianstadbladet som skriver tokigt eller är Näsby IF:s ordförande Jonas Eriksson som är dåligt mediatränad? ;)

Jonas Eriksson gör sitt bästa i dagens artikel att flytta fokus från händelsen till den utbredda rasismen inom fotbollen. Han lyckas få det till att framstå som att motståndarna utsätter Näsby IF:s spelare för rasistiska tillmälen match efter match. Klumpigt! Han får det nämligen att låta som att spelare i Viby IF misskött sig, vilket inte var fallet.

ELLER jag tar tillbaka allt. Han är riktigt bra mediatränad. För att han lyckas faktiskt med konststycket att flytta fokus och samtidigt kasta skugga över Skåneboll och deras nollvision, alla bloggare och forumskrivare på nätet, alla rasistiska motståndare och den utbredda rasismen bland publiken. Bagdad-Bob hade inte kunnat göra det bättre. ;)

Jag raljerar lite men noterar ändå följande.

Spelaren borde polisanmälas. Jag vet att många tycker att det spelar ingen roll för att det händer ändå inget. De må så vara men det vore ändå en markering. Sist jag kollade så är misshandel straffbart.

Håller med Jonas Eriksson om att Skåneboll måste utreda händelsen.

Spelaren är inte önskvärd i föreningen längre står det och sedan står det att styrelsen stängt av spelaren resten av året. Vad gäller? Vad händer efter nyår? Bara nyfiken.

Om problemet med rasismen var så utbredd och ett sånt problem varför gick inte Näsby IF ut i tidningen och påpekade detta innan?

Rasistiska eller andra tillmälen är skit men rättfärdigar FORTFARANDE inte våld.

Såg att Ekewald skrivit ännu ett utmärkt inlägg i ärendet.

Jag har blivit kallad rasist för att jag gett en elev underkänt på ett nationellt prov.

Hoppas eldsjälarna i Näsby IF vinner kampen även om några hoppar av under tiden. Må fotbollen segra!

//Johansen

2 kommentarer:

  1. Martin Karlsson17 augusti 2010 16:56

    WORD !!!!!

    SvaraRadera
  2. Håller med!
    Och de konstiga är att att Bois inte får samma problem när dom möter alla rasistlag i sexan? För där finns ju en del "utlänningar" där också. :-)

    SvaraRadera

Keep it clean!