torsdag 10 februari 2011

I want you!


Viby IF utan en fullt bemannad styrelse? En hel by och ingen vågar ta klivet in i styrelsen? Plötsligt känns det som hoppet står till seniortruppen? När det fotbollsmässigt känns som vi har den bästa organisationen, sammanhållningen och spelarmaterialet sedan jag kom till klubben 2002 så står klubben utan en fullt bemannad styrelse. Det kommer inte att hända!

Kan det vara så att folk i byn är lite rädda att de måste göra ett lika gediget arbete som Lisbeth Elofsson? Som, om vi ska vara ärliga, gjorde egentligen mer än vad som krävdes av henne. Det är mycket tack vare Lisbeth som Vibys ekonomi nu är i balans. En stor eloge till Lisbeth som nu lämnar sitt uppdrag. Så egentligen är det perfekt läge att kliva in som kassör.
Vibys starke man tillika ordförande, Mats "Hövdingen" Nilsson, kliver även han av efter en herrans massa år som ordförande. En lika stor eloge till honom. Mats var den bidragande orsaken till att jag valde Viby IF och därefter stannat. Hans bemötande av människor är exemplariskt. Jag lovar att den som efterträder Mats kan alltid slå honom en signal om han/hon behöver råd som ny ordförande.

Det handlar inte om att fylla ut någons "kostym" utan att kliva upp och visa att man bryr sig om sin förening. Hade jag bott i byn och haft barn som spelar i klubben hade jag inte tvekat. Det finns otroligt många duktiga människor både i och utanför föreningen som hade gjort ett strålande jobb i styrelsen. Det är jag övertygad om.

Eftersom jag vet att det finns en del i seniortruppen som själva eller som har nära och kära omkring sig som kan tänkas ställa upp så vill jag peka på fördelarna med styrelsearbete.

Min sambo som arbetar inom Human Resource och håller på med en hel del rekrytering låter meddela att idiellt arbete såsom styrelseuppdrag inom föreningslivet är mycket meriterande och absolut något att ta med i sitt CV. Något att tänka på för er som är på väg ut i arbetslivet till exempel.

Själv så har jag en hel del erfarenhet av styrelsearbete både från Högskolans Idrottsförening och Viby IF och kan varmt rekommendera det.

Själv så hade jag klivit upp men ser det svårt att kombinera tre småbarn med att jag fortfarande spelar aktivt, annars hade jag inte tvekat en sekund.

I allra värsta fall så tar jag ordförandeskapet, min sambo kassörsposten, min treåriga dotter blir sekreterare (hon kan trots allt 5 bokstäver), tvillingarna kan vara övriga ledarmöter eller suppleanter. ;) Vad jag vill säga med detta är att vi kommer att fylla styrelsen, något annat finns inte på kartan.

Fråga inte vad din förening kan göra för dig utan vad du kan göra för din förening.

Låter det intressant så kontakta då följande personer i valberedningen. Thomas Högberg 0709-562127 eller Fredrik Cedergren 0708-259085. De kan också berätta om vilka vakanser som råder i dagsläget.

Nästa årsmöte är onsdagen den 16 februari kl. 19.00.

//Johansen

3 kommentarer:

  1. Måste haka på lite i berömmet av Mats, var spelare i Viby 2001-2005 och som Johansen skriver var han en otrolig tillgång. Men det säger inte att nästa ordf. inte gör det bra, så jag hoppas att Vibyfolket tar sig i kragen och ställer upp i styrelsen i den förening som ligger mig varmt om hjärtat!

    Har själv varit ordf, i en div. 4-klubb i Falkenberg och det är inte speciellt krångligt om man bara bjuder till lite!

    Heja Viby, Christoffer "Yngve" Yngvesson

    SvaraRadera
  2. Tack Mats, hade många bra år i Viby IF bl.a. Tack vare dig.

    SvaraRadera

Keep it clean!