måndag 6 december 2010

Passion på gränsen.

Homer Tillberg?

Jag brinner för fotboll, jag erkänner! Jag hade kunnat offra hur mycket som helst för att kunnat spela i kvalet till exempel. Jag kan bli grymt irriterad över de som har möjligheten men avstår och spela samma matcher. I perspektiv så förstår jag lättare och kan se att det finns viktigare saker än fotboll. Passionen finns i stunden och verkar aldrig gå över.

När jag var i väg och reste jorden runt i nästan ett helt år så var varje dag fullmatade med nya aktiviteter och nya intryck trots detta gick man emellanåt och tänkte på hur kul det hade varit och spela match. Så fort några ungar, på en strand i Vietnam eller i ett gathörn i Mexiko, lirade boll så var man där och kickade lite. Till slut rådde sambon att jag skulle köpa en boll och ta med i ryggsäcken vilket jag givetvis gjorde. Det fick dock bli en liten teknikboll.

Jag har funderat över under årens lopp var gränsen går för min passion. Vad hade jag kunna göra och inte göra i passionens namn. Jag har gjort en del tokigheter som renderat i utvisningar genom åren, som följd av min passion. Jag har kallat en domare för domardjävel, jag har puttat en annan spelare, utdelat en armbåge i en närkamp, jag har gjort ett antal efterslängar och klagat högljutt och ofta för länge på en hel del domslut. Detta har fått till följd att jag inte kunnat utöva min stora passion vid olika tillfällen vilket varit helt riktiga men svåra beslut att leva med. Jag har i och med detta lärt mig att sätta en gräns för min passion. För det är ju trots allt roligare att spela fotboll än att titta.

Tillägg:
Under mina 23 år på seniornivå så har jag aldrig slagit någon eller skadat någon medvetet så personen fått uppsöka läkarvård eller behövt lämna planen. Jag har aldrig heller blivit avstängd mer än tre matcher. Jag har långt ifrån varit en duvunge på plan men inte heller något i klass med det jag skriver om nedan.

Varför skriver jag om detta ämne. Jo, därför jag satt och samtalade med Lasse Ek i fredags och han hade en massa synpunkter på vad jag skrivit gällande Näsby IF och höstens skriverier om våld på fotbollsplanen. Jag är dock inte säker på att han läst allt jag skrivit. Lasse är även som jag fylld av en passion för fotboll men vi hade definitivt olika sätt att se på saker. Jag tänker inte återge samtalet. Vi kunde dock enas om en sak och det var att händelsen där Tomas Tillberg (Åhus IF) tar ett nacktag/strypgrepp på Ted Jönsson (Vanneberga IF) inte alls fick de rubrikerna eller efterspel som händelsen på Grönängen. De som bevittnade Tomas Tillbergs "frispel" sa att det var minst i samma paritet om inte värre. Hur som helst så blev Tomas Tillberg straff skrattretande lågt i jämförelse.

Jag tror mig veta var gränsen går för min fotbollspassion numera, vet du?

//Johansen

5 kommentarer:

 1. ordet passion förekommer 8 gånger. Synonym-lexikon? ;)

  SvaraRadera
 2. Härlig kommentar Kalle! Insiktsfullt och roligt på samma gång. Visst jag hade kunnat slänga mig med lidelse, glöd och eld men faktum kvarstår det är ingen jävla uppsats. Det är en blogg!

  SvaraRadera
 3. gränsen mellan passion och galenskap är.... tunn...

  SvaraRadera
 4. Så sant Greger, både du och jag har dansat på den ett par gånger! ;)

  SvaraRadera
 5. Tillberg skulle sitta i fängelse

  SvaraRadera

Keep it clean!